luni, 1 iunie 2015

Dincolo de prezent

Brian Weiss a introdus conceptul de Hipnoză regresivă ca metodă terapeutică în lume.Hipnoza Regresivă ne ajută să ne deschidem mintea și inima; ne ajută să deblocăm creativitatea și să creștem puterea de vindecare și transformare a minții si a corpului nostru.
Hipnoza regresivă ne ajută să înțelegem și să rezolvăm aspecte ale prezentului și este o tehnică terapeutică capabilă de a induce evocarea sentimentelor pe care le-am trăit în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat.
Prin vizualizări și meditații vom bebeficia de o „călătorie” în care vom explora limitele minții și ale sufletului. Brian Weiss, un psihanalist traditional face tot posibilul pentru a ajuta cît mai mult oamenii, fiind primul psihiatru din lume care introduce hipnoya regresiva ca metoda de tratament. A descoperit intamplator acest lucru cand una dintre pacientele lui, care suferea de coșmaruri recurente, fobii și atacuri de panică, hotărăște să se supună tratamentului prin hipnoză, deoarece metodele clasice nu păreau să dea rezultate. La simplul îndemn al medicului: ”Întoarce-te la momentul în care au apărut pentru prima dată simptomele”, pacienta face un salt incredibil. Nu un salt fizic, ci un salt în timp. Începe să povestească despre existența sa în Evul Mediu, unde suferise o traumă ce stătea la baza actualelor probleme.

Cu practicarea constantă a acestor regresii, Weiss descoperă că și viețile viitoare sunt disponibile oamenilor, dar doar parțial. Ceea ce va fi nu este complet scris în carte: oamenii au puterea de alegere și astfel posibilitățile vieților ce vor veni sunt nelimitate.
Ca mărturie a vieții de dincolo, psihiatrul invocă adesea oamenii care au fost supuși hipnozei și au adus la nivelul conștient amintirea vieților anterioare, ascunse în subconștient. Dar și oamenii care au fost resuscitați, deci care au fost morți pentru un timp scurt, își amintesc senzația de plutire, de separare de corp și lumina cea mare care le spunea ca nu a venit încă ceasul lor. Adesea, în vecinătatea morții, oamenii văd îngerii care vin să le arate drumul spre lumină, iar această viziune este liniștitoare: dă certitudinea că există viață dincolo de moarte.
Am citit si recitit cu mare interes toate cele 6 carti scrie de Brian Weiss traduse in limba romana. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu