luni, 1 iunie 2015

Regresia hipnotica spirituala

In ultimul timp exista un interes foarte mare atât al publicului larg, din toată lumea, cât şi in randul colegilor hipnoterapeuţi în învăţarea şi folosirea metodei sale de regresie spirituală pe care de altfel o practic si eu, de accesare a tărâmului spiritual.
"Speranţa mea este că ne aflăm la începutul unei mişcări care va deveni mondială în secolul 21, oferind o metodă ce ne va permite o nouă înţelegere spirituală asupra propriei noastre fiinţe. Multiplele aplicaţii ale regresiei spirituale ne pot ajuta să înţelegem scopul existenţei noastre şi, atingând această cunoaştere, vom deveni mai buni." - Dr. Michael Newton
Dr. Michael Newton, are un doctorat în consiliere psihologică, este Master Hipnoterapeut, şi a primit în 1998 recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Hipnoterapeuţilor Transpersonali (National Association of Transpersonal Hypnotherapists) prin acordarea unui « Premiu pentru cea mai deosebită contribuţie adusă de un hipnoterapeut ». Îşi dedică practica modificărilor comportamentale şi ajutorării oamenilor de a accede la nivelele lor spirituale superioare (Sinele superior).
Până nu de mult, spiritismul era asociat obligatoriu cu o doctrină bine închegată încă de acum 150 ani şi cu prezenţa unui medium autentic. Iată că, recent, a apărut o metodă prin care oricine ar putea să devină propriul său medium, scoţând date inedite despre viaţa sa de spirit liber, ca şi despre lumea spiritelor în general. Metoda regresiei spirituale a dat un suflu nou spiritismului, plasându-l sub auspiciile ştiinţei, în cadrul mai larg al psihologiei transpersonale - a patra forţă în psihologia actuală (după psihanaliză, psihologia behavioristă şi cea umanistă).
Dr. Michael Newton a dezvoltat o tehnică proprie de hipnoză pentru a ajunge la amintirile ascunse ale subiecţilor săi despre viaţa de dincolo de moarte, descoperind o experienţă plină de înţeles a conştiinţei în spaţiul dintre vieţi. Prin cele trei carti ale sale: Calatoria sufletelor, Destinul sufletelor si Viata dintre vieti oamenii obişnuiţi pot găsi propriile răspunsuri la întrebările: Exista viata dupa moarte? Cum arata lumea de dincolo? De ce ne intoarcem pe Pamant? De ce existam? Ne alegem singuri corpurile si vietile? Viata ne este prestabilita? Cand si cum recunosti sufletele tale pereche? Care este scopul tau si al creatorilor tai?

Conform studiilor realizate de hipnoterapeut, dupa moartea unei fiinte umane, aceasta trece intr-un nou plan - planul spiritual, energetic - unde este pregatit pentru urmatoarea experienta pe Pamant daca sufletul mai are inca datorii karmice.
Sufletele sunt supravegheate de ghizi spirituali.Acesti ghizi au scopul de a te ajuta atat de-a lungul vietii pe Pamant, cat si dupa trecerea in lumea de dincolo. Ghizii spirituali sunt intr-o perpetua miscare cu scopul de a orienta in directia potrivita mai multe suflete aflate pe Pamant sau pentru a-i determina sa decida care este calea cea mai inteleapta de urmat.
Viata noastra a fost aleasa dinainte insa ai liber arbitru. In tot ceea ce faci, doar TU este cel care decide insa mediul de viata in care traiesti si problemele pe care trebuie sa le depasesti ti le-ai ales singur inainte de a te intrupa, dar in functie de lectiile pe care trebuie sa le inveti pe Pamant. Nu iti vei alege niciodata piedici mai grele decat poti indura, asadar poti trece peste orice, toate greutatile te ajuta de fapt sa evoluezi spiritual.
Exista suflete 'tinere' si suflete 'batrane'. Sufletele tinere sunt in general caracterizate de o fire rebela, dar firava, nehotarare, nesiguranta, sentimentul ca nu apartin acestui loc, distragerea atentiei de la lucrurile cu adevarat importante, care ii hranesc sufletul. Cele 'batrane' sunt recunoscute dupa filosofia lor asupra vietii - sunt foarte inclinati inspre ajutorarea altora (devenind in timp ghizi pentru cei mai putin experimentati), duc in general o viata retrasa si conform pacientilor aflati in transa, parca au o aura care poate umple o camera si te simti atras in mod inexplicabil de ei.
Cand mori iti revin amintirile despre vieti anterioare. Pacientii lui Newton au relatat ca imediat dupa moartea lor (intr-o viata anterioara) au inceput calatoria inspre taramul de dincolo, aducandu-si rapid aminte despre locul pe care ei l-au numit 'acasa', sufletele tinere fiind intotdeauna conduse de ghizii lor spirituali sau de membri decedati ai familiei/prieteni. Hipnoza

Dincolo de prezent

Brian Weiss a introdus conceptul de Hipnoză regresivă ca metodă terapeutică în lume.Hipnoza Regresivă ne ajută să ne deschidem mintea și inima; ne ajută să deblocăm creativitatea și să creștem puterea de vindecare și transformare a minții si a corpului nostru.
Hipnoza regresivă ne ajută să înțelegem și să rezolvăm aspecte ale prezentului și este o tehnică terapeutică capabilă de a induce evocarea sentimentelor pe care le-am trăit în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat.
Prin vizualizări și meditații vom bebeficia de o „călătorie” în care vom explora limitele minții și ale sufletului. Brian Weiss, un psihanalist traditional face tot posibilul pentru a ajuta cît mai mult oamenii, fiind primul psihiatru din lume care introduce hipnoya regresiva ca metoda de tratament. A descoperit intamplator acest lucru cand una dintre pacientele lui, care suferea de coșmaruri recurente, fobii și atacuri de panică, hotărăște să se supună tratamentului prin hipnoză, deoarece metodele clasice nu păreau să dea rezultate. La simplul îndemn al medicului: ”Întoarce-te la momentul în care au apărut pentru prima dată simptomele”, pacienta face un salt incredibil. Nu un salt fizic, ci un salt în timp. Începe să povestească despre existența sa în Evul Mediu, unde suferise o traumă ce stătea la baza actualelor probleme.

Cu practicarea constantă a acestor regresii, Weiss descoperă că și viețile viitoare sunt disponibile oamenilor, dar doar parțial. Ceea ce va fi nu este complet scris în carte: oamenii au puterea de alegere și astfel posibilitățile vieților ce vor veni sunt nelimitate.
Ca mărturie a vieții de dincolo, psihiatrul invocă adesea oamenii care au fost supuși hipnozei și au adus la nivelul conștient amintirea vieților anterioare, ascunse în subconștient. Dar și oamenii care au fost resuscitați, deci care au fost morți pentru un timp scurt, își amintesc senzația de plutire, de separare de corp și lumina cea mare care le spunea ca nu a venit încă ceasul lor. Adesea, în vecinătatea morții, oamenii văd îngerii care vin să le arate drumul spre lumină, iar această viziune este liniștitoare: dă certitudinea că există viață dincolo de moarte.
Am citit si recitit cu mare interes toate cele 6 carti scrie de Brian Weiss traduse in limba romana. 

Karma, frica si iertarea

Dolores Cannon, hipnoterapeut de renume, in cartea sa Cele trei valuri de voluntari si Noul Pamant spune:
Oamenii la prelegerile mele ma intreaba mereu ce trebuie sa faca pentru a se muta pe noul pamant? Ei mi-au spus ca sunt doua lucruri importante la care trebuie sa renuntati. Unul, asa cum s-a explicat deja, este teama. Teama este o iluzie, insa este cea mai puternica emotie a omului. trebuie scapat de ea sau va va tine pe vechilul Pamant. Eu le spun oamenilor sa puna cat mai multe intrebari. Sa nu creada tot ce vad si ce citesc. Ganditi cu mintea voastra. Nu va cedati puterea nimanui. Hotarati-va s descoperiti iadevarul. Poate sa nu fie adevarul meu, dar va fi al vostru, poate ca l-ati descoperit. Si apoi nu fi-ti surprinsi daca adevarul se schimba. Invatam in permanenta. Ramane-ti flexibili. Nu lasati frica sa va incetoseze judecata si sa nu mai puteti judeca voi insiva.
Al doilea lucru de care trebuie sa scapati este karma. Acumulam karma de-a lungul a multe vieti, adesea cu aceeasi oameni, repetand aceleasi greseli. De aceea se numeste roata karmica. Ea se roteste si se roteste si va tine in acelasi tipar. Eu spun ca karma este bagajul si gunoiul pe care il caram dupa noi. Trebuie sa scapati de deseuri si sa va puteti inalta. Cu totii avem lucruri rele care ni se intampla in viata. Despre asta este viata pana la urma. Am descoperit ca acceptam aceste evenimente si lucruri ca sa invatam din ele. Eu ii intreb pe oameni, atunci cand imi povestesc despre experientele lor proaste: Ai invatat ceva din asta? Daca ai invatat fie si ceva marunt din fiecare experienta, atunci acela a fost motivul pentru care ai trait-o. Daca imi raspund ca nu au unvatat nimic, ghici ce? Or sa o traiasca din nou si din nou, pana cand inteleg ce am incercat sa le explic. E ca si cum ai repeta o clasa la scoala. Nu poti sa sari de la gradinita la facultate. Asa ca revizuiti-va viata. de ce va agata-ti? La ce nu ati renuntat inca? Nu mai conteaza daca ati fost tratati prost sau abuzati ca si copii? Ce ati invatat? Nu mai conteaza ca ati avut o casnicie oribila. S-a dus! Unii dintre clienti imi spun: Nu pot sa renunt. Nu ai idee ce mi-au facut! Nu mai raneste pe nimeni, decat pe voi, faptul ca va agatati de karma si adunati mai mult prin neeliberarea de ea. Casa va inaltati pe Noul Pamant va trebui sa ii dati drumul. trebuie sa iertati sau veti ramane pe vechiul Pamant si o veti lua de la capat. Asa functioneaza legea karmei. Asta va doriti?
In timpul prelegerilor mele le dau oamenilor un exercitiu pe care il pot folosi ca sa se elibereze de karma. Nu poti vorbi cu persoana fata in fata. Poate fi dificil. De altfel, se mai intampla ca persoana pe care esti suparat sa fi murit si atunci este imposibil sa va confruntati cu ea. Asa ca trebuie sa o face-ti mental. Amintiti-va ca atunci cand ati fost pe partea spirituala ati facut un plan cu ceea ce ati sperat sa impliniti in aceasta viata. Ati facut contracte cu diferite suflete ca sa jucati diferite roluri in scenariul de pe Pamant. Unii dintre cei mai mari dusmani sau cele mai mari provocari din aceasta viata au fost cei mai buni prieteni ai vostri din partea spirituala. Ei s-au oferit voluntari ca sa vina si sa joace rolul omului rau in scenariul vostru pamantean. Si unii isi joaca rolurile foarte bine!
Asa ca vizualizati persoana in minte, standu-va in fata. Spuneti-le: Am incercat. Chiar am Incercat. Nu merge. Vreau sa desfac contractul acesta. Si vizualizati-va rupand contractul, aruncandu-l. Apoi spuneti-le: Te iert. Te eliberez. Te las sa pleci. Vezi-ti de drumul tau cu dragoste si eu imi voi vedea de al meu. Nu trebuie sa mai fim legati. Si veti vedea cum se intampla asta. Cheia aici este sa vreti asta cu adevarat. trebuie sa credeti. Odata ce ati facut asta, ei nu vor mai avea nici o putere asupra voastra. Apoi trebuie sa va iertati pe voi insiva. Amintiti-va, pentru crearea unei situatii, este nevoie de doi oameni. Nimic din toate acestea nu e usor, dar este esential si imperativ, daca vreti sa scapati de Roata si sa va inaltati spre Noul Pamant. Depinde de voi! Hipnoza